dijous, 16 de novembre de 2017

Jornada sobre Participació Juvenil en col·laboració amb la CASC_CAT

Jornada
Dissabte 16 de desembre de 9.30 a 14h al municipi de Tortosa. Al Centre Cívic de Ferreries la Plaça de Joan Monclús nº 1.  
Les inscripcions són en aquest link.  És gratuït fins omplir l’espai.
#ASCJove
Presentació
La participació és  un dret bàsic per a qualsevol jove i per tant un dels elements fonamentals de la ciutadania i de la inclusió social. En un moment de crisi com el que estem vivint, prenen protagonisme propostes autogestionades on els i les joves tenen total autonomia i responsabilitat. Un escenari post 15-M, que qüestiona el posicionament adultocràtic pel qual els professionals o les administracions defineixen com i quins han de ser els espais de participació.
Uns canvis que ens obliguen preguntar-nos de forma constant sobre com es construeix la participació, des d’on i amb quina finalitat. Per aquest motiu realitzem aquesta IV jornada formativa entre la CASC_CAT i la RIA del País València. Que alhora pretén ser un espai de trobada entre persones i projectes de dierents territoris.
Programa
9.30h Obertura de portes
9.45h Benvinguda institucional a càrrec de Pilar Figueras presidenta de la CASC_CAT, Davinia de Ramón coordinadora de la RIA País Valencià i Mario Viché editor de la Revista Quaderns d’Animació i Educació Social.
10 a 11.30: JOVES TEIXINT DES DE L’ AUTOGESTIÓ
Taula rodona amb la participació de:
  • Virginia Morales i Víctor Escoín del Centre de Cultura i Joventut La Maranya del municipi de Benicàssim
  • Anna Casanova Gilabert del CSA Lo Maset del municipi de Deltebre.
  • Carla Nieto i Nora Rosado del El Kaliu, el Casal de Joves del municipi de Lliça de Vall.
Dinamitza la taula Agostina Piñeiro, professora del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural a l’Ins Severo Ochoa de Esplugues del Llobregat i coordinadora del llibre “Intervenció socioeducativa amb joves” editat per la CASC_CAT i Neret.
11.30h ESMORZAR  
12 a 14h BLOC 2. LA PARTICIPACIÓ: EINA TRANSFORMADORA O DE CONTROL?
Dinamitza la taula Hortensia Grau antiga professora del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural a l’Ins. F. Vidal i Barraquer de Tarragona, i actualment diputada al Parlament de Catalunya. 
14h Dinar
15.30h Assemblea de l’entitat.
Organitza
Amb el suport de:
  • Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada