dimecres, 8 de febrer de 2017

Tesi doctoral sobre la cultura de participació juvenil

La tesi doctoral "Ciudades de papel. Etnografía militante sobre la cultura de participación juvenil en la Casa de Joventut La Maranya", defensada en la Universitat Jaume I per Arecia Aguirre García-Carpintero, constata el valor educatiu de l'associació i el seu paper com a agent educatiu del canvi.

Tesi doctoral: "Ciudades de papel..."

L'estudi s'ha centrat en el valor educatiu de la participació juvenil i a valorar espais invisibilitzats, com són les cases de joventut. En concret, ha analitzat les claus que fan que una casa de joventut es convertisca en agent educatiu de canvi al territori mitjançant una etnografia militant a la Casa de Joventut La Maranya de Benicàssim. 

En els resultats de la recerca s'aprecia que les dinàmiques de l'associació compleixen dues parts fonamentals del centre: una més estructural i organitzativa i una altra més relacional i de vida. Ambdues es cuiden a partir de l'engegada de diferents ingredients que possibiliten que La Maranya siga considerada agent educativa de canvi. El valor educatiu de la casa genera un model concret de treball en espais d'oci i temps lliure que permet reelaborar nous models democràtics d'associacionisme juvenil amb les joves com a principals protagonistes, així com reformular les actuals polítiques juvenils.

Fonts d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada