dissabte, 15 de febrer de 2014

L’Animació Sociocultural des de les nostres singularitats

El passat 1 de febrer va tindre lloc a Barcelona la I Jornada de la Coordinadora d’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC_CAT), baix el títol "L’animació sociocultural des de les nostres singularitats", amb l'objectiu, segons l'organització, d'aprofundir en els aspectes que els diversos perfils professionals de l’ASC compartim i alhora analitzar aquelles singularitats que ens enriqueixen.

Jornades d'ASC (Barcelona, 2014)

En aquestes jornades va estar present Mario Viché, coordinador del Node Espanya, fent una intervenció junt a Xavier Úcar, president de CASC_CAT i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, en l'obertura i presentació de les jornades.
Pel seu interés testimonial, fem un extracte de la crònica escrita per Mario Viché:
"En l'acte d'inauguració, tant Xavier Úcar com Mario Viché, varen manifestar el desig i realitat que tant la RIA com el CASC_CAT aprofundeixen en una relació de col.laboració que ha de contribuir plenament al ressorgir de l'Animació Sociocultural a Espanya.

A l'acte, Mario Viché va definir a la RIA com una organització democràtica, horitzontal i col.laborativa, respectuosa amb les llengües, les cultures nacionals i indígenes i l'autonomia de cadascun dels seus membres .

Mario Viché va fer una crida, tant al CASC_CAT com a tot el node Espanya, a participar activament del procés de debat en el V Congrés de la RIA a celebrar a Leiria (Portugal) on s'han d'establir els mecanismes organitzatius i financers que permeten a l'organització consolidar-se com una organització democràtica i col.laborativa que integre i done joc a totes les sensibilitats presents en l'organització.

Entre les propostes analitzades en l'Assemblea, al costat de les decisions d'àmbit regional, es va advocar per un suport a la II Escola d'Estiu Paulo Freire, així com proposar i celebrar un dia internacional de l'Animació Sociocultural que contribuisca a la visibilitat i dignificació d'aquesta pràctica social de progrés i canvi social."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada